Зад обектива...

FOR ENGLISH PRESS HERE

Казвам се Бистра Стоименова и съм на 23 години. Живея и уча в София. Занимавам се с фотография от 2009. Фотографията винаги е била мое хоби почти откакто се помня, а през последните години - и нещо повече... Обожавам да снимам и обичам да се разхождам наоколо с фотоапарат в ръка.  

С удоволствие бих приела ангажимент за събитие или за друг вид фотография на територията на град София. Снимам почти всичко - макро, храна, предмети, портрети, пейзажи, сватби...

Мои снимки за продажба можете да намерите в няколко международни сайта. 

Shutterstock 

www.shutterstock.com/cat.mhtml?gallery_id=2508361 

Alamy 

www.alamy.com/stock-photography/CA67C544-C2E3-4C07-A2CE-3D6D2AA37F2E/1/Bistra%20Stoimenova.html

Ако искате да видите друга моя работа - погледнете тук: 

4coolpics.com/Bistra_Stoimenova.htm (менюто на сайта е на български и английски)

500px.com/bistrastoimenova (in English only)

LinkedIN профил:

www.linkedin.com/in/bistrastoimenovaphotography

Ако някоя от снимките качени там Ви хареса и искате да я използвате - обадете ми се за повече информация!

Ако работата ми Ви харесва и бихте искали да ме наемете за някое събитие - пак ми се обадете! 

(Сватбени снимки показвам САМО при лична среща. Освен това при заявка мога да направя и тестова фотосесия.)

 

Защо да изберете мен?

В мрежата е пълно с хора, които твърдят, че са "професионални фотографи" - защо да изберете точно мен измежду всички тях?
  • Личен подход - всеки клиент е различен и съответно има различни изисквания и нужди. За мен е много важно да знам какви са те ПРЕДИ да поема ангажимент. Ако изберете мен и ми пишете или ми се обадите - вероятно ще Ви задам поне десетина въпроса.
 
  • Изгодна цена (по договаряне в зависимост от естеството на работата) - заплащане по граждански договор. "Първо ти работиш за име, после името ти работи за теб." - са казали старите хора. Аз в момента работя за име, така че за мен е много по-важно да получавам повече ангажименти на този етап, отколкото по-малко, но с много по-висок хонорар. 
 
  • Професионално отношение - за мен е важно това, което правя да се харесва на хората, които са го поръчали. Ако изберете мен, ще видите резултатите от снимките НА МОМЕНТА - т.е. по време на самата фотосесия/събитие и ще имате възможност да промените изискванията си, ако резултатът не Ви задоволява. Все пак е редно да виждате онова, за което плащате преди да сте получили файловете със снимките и да е късно да се направят нови.
 
  • Обработка на файловете при нужда -  по желание мога да ретуширам кадрите - работя с Adobe Photoshop CC 2014, Adobe Photoshop Lightroom 5 и Zoner Photo Studio.  Понякога обаче обработката на кадрите може само да ги влоши (всички искаме да изглеждаме като Анджелина Джоли или Брад Пит, но не на всички природата е дала подобен външен вид), така  че кадрите, които ще получите ще бъдат само леко обработени. За по-сериозна обработка - ще трябва да ми кажете.
 
  • Не плащате за кадри, които не харесвате - повечето фотографи искат да знаят колко точно снимки искате и после Ви предоставят и кадрите, които иначе би трябвало да бъдат "бракувани". С мен такова нещо няма как да Ви се случи - щом като си плащате - заслужавате само най-доброто. Затова вероятно ще поискам мнението Ви по отношение на снимките след края на събитието - ако има точко конкретни или ситуации, които искате непременно да имате на снимка.
 
  • Снимките Ви ще бъдат на електронен носител (CD/DVD) и ако става дума за събитие - ще бъдат организирани по теми - за да не се чудите имежду всичките 500 кадъра - къде  е онази снимка, където баба Ви е толкова щастлива да Ви види в бялата рокля.
 
  • Ако някоя от снимките в портфолиото ми Ви харесва и искате да я закачите на стената - няма нищо по-лесно от това  - нужно е само да ми се обадите и да ми кажете какво точно искате - разполагам със софтуер, който може да обработи снимката така, че да изглежда по начина, по който  си я представяте. Няма нужда да се грижите и за разпечатването - аз ще направя това вместо Вас. Единственото нещо, което трябва да направите, е да направите поръчка - 60% от цената на поръчката ще трябва да заплатите предварително (100% от цената на самата снимка също трябва да бъде заплатена предварително) и след това да дойдете получите готовата картина. 

 

Малко творческа биография...

Родена съм и живея в София. По фотографията ме запали майка ми, но на практика съм самоука - живо доказателство, че никой не се е родил научен и че с труд, желание, постоянство и мъничко талант - всичко се постига.

Снимам активно от 2009, когато се сдобих с първия си апарат Canon.

Започнах да качвам снимките си в интернет през 2011 и смятам, че от тогава съм изминала доста път - изключително се подобри начинът ми на снимане и естествено - кадрите, които мога да покажа.

През 2012 започнах да снимам професионално - портфолиото ми е доста разнообразно - както пише по-горе - снимала съм почти всичко и предизвикателствата не ме плашат. Когато снимам, за мен има значение не само какво снимам, но и как и защо го снимам. За мен една снимка трябва винаги да има послание - а не просто "щракане", което запечатва момента, но иначе няма никаква стойност и едва ли някой би си го закачил на стената.

През 2013 започнах да се регистрирам с международни фотосайтове. (prime.500px.com/bistrastoimenova)

През 2014 моя снимка ( можете да я видите в раздел "Фотогалерия"  и на началната страница на сайта) участва в изложба на фотосайта 4coolpics.com. Изложбата се проведе през месец април 2014 в Софарма Бизнес Тауърс. 

Мои снимки участваха в конкурсите на www.worldphoto.org и hipa.ae

В края на 2014 вече имах регистрации в сайтове за продажба на снимки: www.shutterstock.com и www.alamy.com

В момента мои снимки се продават в тези сайтове - можете да проверите работата ми както там, така и във Facebook страницата ми.

За мен ще бъде чест и удоволствие да бъда ваш фотограф!

Powered by Jasper Roberts - Blog

разглеждайте и не се колебайте да ми пишете - във facebook или по еmail. 

Снимките качени на сайта са само част от портфолиото ми. За повече - вижте в раздел Контакти:

 

You can also find me in